Instructiefilmpjes

Hier vindt u gebruikershandleidingen door middel van filmpjes over hoe de website gebruikt kan worden. Gegevens uit de basisregistraties worden ter beschikking gesteld aan afnemers. U kunt ze niet alleen bekijken, maar in sommige gevallen kunt u zelfs een kaart downloaden.

We hebben een aantal stappen opgenomen, zodat u ziet wat de handelingen zijn om met de Kaartenbak Venray te kunnen werken.

 

Inzoomen en uitzoomen op het kaartbeeld

In het begin ziet u heel de gemeente, maar u wilt waarschijnlijk een bpaalde situatie beter bekijken, dus inzoomen. In dit filmpje leggen we uit hoe u kunt inzoomen, of uitzoomen en kunt slepen (schuiven) door de kaart.
Klik hier voor het filmpje

Zoeken naar een locatie

In dit filmpje laten we zien hoe u op een andere manier dan zoomen naar een locatie kunt gaan. We hebben namelijk 2 zoekingangen. adres en perceelnummer.
Klik hier voor het filmpje

Verschillende kaartlagen

In dit filmpje laten we zien welke kaartlaag welke informatie bevat. We hebben dit (nog) niet voor alle lagen gedaan, maar voor de meest gangbare.
Klik hier voor het filmpje

Transparantie van een kaartlaag

In dit filmpje laten we zien hoe u de transparantie van een laag kan instellen. Dit is niet voor alle lagen beschikbaar. Sommige lagen zijn prettiger om te bekijken door de transparantie aan te passen.
Klik hier voor het filmpje

In de kaart meten en tekenen

In dit filmpje laten we u zien hoe u in de kaart oppervlaktes en lengtes kunt meten.Ook komt aan bod hoe u zelf vormen, lijnen en tekst in de kaart kunt tekenen. Maar let s.v.p. wel op: als u het webvenster sluit of ververst verdwijnt hetgeen u getekend hebt.
Klik hier voor het filmpje

Uitleg downloaden

In dit filmpje laten we zien hoe u een kaartlaag kunt downloaden als shape- of  andere -bestand. Als u meerdere kaartlagen wilt ontvangen, dan dient u deze stap dus een aantal keer te herhalen voor de verschillende lagen.
Let op: De download wordt toegepast op de objecten die zichtbaar zijn in het kaartbeeld. Dus zoom in naar het gewenste gebied en start hier uw download. Mocht u geen rechthoek willen downloaden dan kunt u ook een selectie toepasssen.
Klik hier voor het filmpje

Oblieke luchtbeelden

In dit filmpje willen we u laten zien hoe je vanuit de lucht onder een schuine hoek naar het grondgebied van onze gemeente kunt kijken, vanuit verschillende windrichtingen. Klik hier voor het filmpje

 

Als u nog vragen heeft kunt u ons altijd bereiken via het contactformulier.

We wensen u veel succes en plezier met het bezoek aan onze kaartenbak!

 

Uw mening telt!

Wij volgen onze dienstverlening aan de gebruikers graag kritisch. We zijn daarom benieuwd naar uw bevindingen over het gebruik van ons Geo Dataportaal. Laat u het ons weten?

mail uw mening

Neem contact op via: basisregistraties@venray.nl of (0478) 523 333.